2012. március 8., csütörtök

Szuper Szombat - 1. rész

Célegyenesébe fordult a Dubai World Cup Carnival. Mindössze két versenynap választ el mindet a március 31-i zárófelvonástól. Most szombaton következik a karnevál csúcspontja, a Super Satuday jelzővel illetett nyolc futamos versenynap, amelyről ma és holnap, két részletben olvashatnak itt a HÁRMASBEFUTÓn.

fotó: vtablog.org
A Szuper Szombatot, egy az arab lovak számára kiírt Gr1-es verseny nyitja magyar idő szerint 13:30 magasságában, ami után már az angol telivéreké a főszerep. A program valóban parádés. A délután folyamán öt Group besorolású összecsapás vár ránk. A mai első részben négy futamról olvashatnak, a megszokottnál valamivel bővebben, s a decemberi hongkongi meetinghez hasonlóan ezúttal is tippelünk.

Al Bastakiya (Listed; 1900m; 3 éves lovaknak; tapeta; 250 ezer US$; 14 induló) - 14:05

Kinglet és az ünneplő Barzalona - fotó: dubairacing.com
A derbyévjárat küzdelme. Papíron Mahmood Al Zarooni két idomítottja, Counterglow (L. Dettori) és 2000 Guineas győztese Kinglet (M. Barzalona) tűnik a legesélyesebbnek, de a dél-afrikai színekben versenyző Mickdaam (C. Soumillon) kis javulással könnyedén megtréfálhatja a Godolphin istálló reménységeit. Az utolsó versenyét megnyerő Burano (R. Hills) a dobogóért küzdhet, akárcsak a mezőny egyetlen kancája, az Oaks-ban második helyen célba érő Mary Fildes (T. O'Shea).

HB tipp: Kinglet - Mickdaam - Counterglow


Mahab Al Shimaal (Gr3; 1200m; 3 éves és idősebb lovaknak; tapeta; 200 ezer US$; 14 induló) - 14:40

Dark Matter - fotó: dubairacing.com
A hosszabbik távon rendezett sprintfutam végső győztesét megtippelni, szinte lehetetlen vállalkozás. Addictive Dream (A. Nicholls) kétszer nyert gyepen, még a karnevál első hónapjában, azóta nem láthattuk futni. Januári formáival itt is győzhet. A dél-afrikai tenyésztésű August Rush (R. Moore) hazájában legutóbb Grade 1-es viadalt nyert, de mindez még az elmúlt év nyarán történt. Hasonlóan hosszú kihagyás után lép pályára Ramzan Kadyrow lova, Ergiyas (K. Ulubayev). A 6 éves mén kiváló mutatóval rendelkezik (utolsó öt futásából négyet megnyert), de eddig csak Oroszországban versenyzett. Lovasával összeszokott párost alkotnak. Hitchens (S. De Sousa) neve ismerősen csenghet számunkra. Az angol tréningben álló herélt az Al Shindagha Sprint megnyerésével már letette a névjegyét Dubaiban, és zsokéja is pazarul teljesít az elmúlt időszakban. Krypton Factor (K. Fallon) a fent említett futamban minimális különbséggel a második helyre szorult. Most visszavághat a bosszantó vereségért. A verseny "sötét lova" a rövidre visszavett szingapúri Dark Matter (T. Durcan).

HB tipp: Hitchens - Krypton Factor - Addictive Dream


Meydan Sprint (Conditions; 1000m; 3 éves és idősebb lovaknak; gyep; 175 ezer US$; 15 induló) - 15:15

Regally Ready  - fotó: paulickreport.com
Jól ismert európai telivérek a rövidebb sprintviadal startjánál. Prohibit-et (J. Crowley), Margot Did-et (H. Turner), vagy éppenséggel Sole Power-t (J. Murtagh) vélhetően senkinek nem kell bemutatni. Monsieur Joe (P. Cosgrave), Nocturnal Affair (R. Moore) és Inxile (A. Nicholls) biztató meydan-i produktumok után ezúttal is a győzelemért csatázhat. A futamban feltűnik a tavalyi Al Qouz Sprint második helyezettje, War Artist (K. Shea) is. A 8 éves heréltet immáron Mike De Kock idomítja. A verseny üde színfoltja az amerikai villámléptű, Regally Ready vendégszereplése. A Breeders' Cup nyertes sárga telivért Frankie Dettori lovagolja.

HB tipp: Prohibit - Nocturnal Affair - Regally Ready


Burj Nahaar (Gr3; 1600m; 4 éves és idősebb lovaknak; tapeta; 200 ezer US$; 14 induló) - 15:50

Musir - fotó: thoroughbrednews.com.au
Az eddig látottak alapján Musir (C. Soumillon) kimagasló esélyt képvisel. Leginkább African Story (L. Dettori) kelhet vele versenyre. A csecsen milliárdos, Kadyrov két lovat ad indulónak. Dux Scholar (R. Moore) folyamatosan jön előre, míg istállótársa Gitano Hernando (R. Hughes) közel kilenc hónapos pihenőjének vet most véget. Esetében azonban nem elfelejtendő, hogy májusban Szingapúr legnagyobb érdeklődéssel kísért versenyét nyerte.

HB tipp: Musir - African Story - Dux Scholar

Folyt. köv. holnap, további három futammal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése